У справі Онищенка більше політики, ніж юриспруденції – політолог

У справі Онищенка більше політики, ніж юриспруденції – політолог
times.mk.ua

Карасьов вважає, що боротьба з корупцією має бути систематичною

Останні заяви Національного антикорупційного Бюро, зокрема, щодо виявлення корупційних схем, організованих депутатом Олександром Онищенком, мають не стільки юридичне, скільки піар-забарвлення. Таку думку у коментарі «Главкому» висловив політолог Вадим Карасьов.

«Історія з депутатом Онищенком матиме якісь наслідки тоді, коли Онищенко буде знаходитися в Україні. Він поїхав. Хто його спіймає? Де? Якщо подадуть на Інтерпол, не впевнений, що там буде така скрупульозна доказова база, що його Інтерпол екстрадує в Україну. Головне – що його витиснули з «Укргазвидобування», з України, ну і на цьому зробили піар», - зазначив він.

Карасьов підкреслив, що навіть не вбачає у таких діях НАБУ продуманої піар-стратегії – «так, піар-суєта, піар-спазми».

«Боротьба з корупцією аргументується тим, що цього «вимагає Майдан» чи «вимагає спільнота», активісти або суспільство. Антикорупційна боротьба повинна здійснюватися в рутинному штатному режимі. Без того, щоб це підштовхувалося якимись активістами», - підкреслив політолог.

Карасьов підкреслив - не виключено, що невдовзі подібні корупційні викриття стануть зброєю депутатів:  «у кожного буде своя амбарна книга, і він із цією книгою йтиме на опонентів». Політолог підкреслив, що на тлі зростаючої у парламенті агресії – зокрема, з останніх її проявів – бійка Парасюка з депутатом «Опозиційного блоку» - такі викриття можуть стати вкрай небезпечними.

«Не така вже ця війна і безпечна, тому що може загрожувати обвалом всієї політичної системи. А ким буде заповнений вакуум влади? Про це треба думати. Все можуть потрапити в ці жорна взаємних антикорупційних звинувачень», - зауважив експерт.

«Боротися з корупцією треба усвідомлено, без політичної метушні і прагнення отримати будь-якою ціною кілька додаткових політичних очок», - резюмував політолог. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: