НАБУ: У справі щодо «Укргазвидобування» затримано 10 людей, організатор схем - Онищенко

НАБУ: У справі щодо «Укргазвидобування» затримано 10 людей, організатор схем - Онищенко

Провадження розслідується за ознаками злочину - привласнення державного майна у особливо великих розмірах і організація злочинного угрупування

У корупційних схемах щодо Укргазвидобування були задіяні 20 осіб, організатор - народний депутат Олександр Онищенко.

Про це на брифінгу заявив голова НАБУ Артем Ситник.

«Обшуки відбулися у Львові, Дніпрі, Києві - вилучено півмільйона доларів і відбувається арешт майна учасників угрупування. 10 людей з угрупування уже затримано», - сказав він.

У свою чергу очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що провадження розслідується за ознаками злочину - привласнення державного майна у особливо великих розмірах і організація злочинного угрупування.

За його словами, у 2013-2016 роках низка фірм, прийняли рішення щодо розкрадання коштів «Укргазвибудування».

«З 2013 року вони створили злочинну організацію, входили більше 20 службових осіб в тому числі «Укргазвидубування», - зауважив Холодницький.

«Зранку мною було підготовлено і направлено в 9.45 ранку в приймальню генпрокурора було доставлено подання на притягнення організатора схеми пана Онищенка, і схему він активно просував в часи Януковича і після Революції гідності», - зазначив Холодницький.

Він наголосив, що підписати його подання має право в.о. Генерального прокурора, поки Луценко у відрядженні.

Сам Онищенко, коментуючи обшуки в своєму офісі заявив, що сьогоднішні дії НАБУ розцінює, як зухвалу відповідь на його вчорашню заяву в ГПУ про «скоєння кримінального злочину» головою Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником за фактом заяви останнього на парламентських слуханнях «Про стан реалізації засад антикорупційної політики» 18 травня, в якій Ситник прямим текстом погрожує суддям, закликає їх не приймати рішень, які для них закінчаться кримінальним переслідуванням, розголошує таємницю досудового слідства прямо з парламентської трибуни.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: