У США допускають, що Росія звільнить українських моряків до Різдва

У США допускають, що Росія звільнить українських моряків до Різдва

Один з полонених українських моряків

«Найголовніше - це звільнити моряків якнайшвидше», запевнив Волкер

Сполучені Штати Америки закликають Росію звільнити захоплених біля Керченської протоки українських моряків і сподіваються, що це станеться якомога швидше.

Про це в інтерв'ю ТСН заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

На його думку, звільнення українських моряків до Різдва цілком ймовірне.

«Всі ми закликаємо Росію зробити це як жест доброї волі. І, я сподіваюсь, вони переймаються тим, щоби не погіршити ситуації, тож, ми можемо отримати певний імпульс», - сказав Волкер.

Спецпредставник США нагадав про нещодавню розмову між президентом Росії Володимиром Путіним та канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, під час якої керівник Кремля у питанні щодо моряків послався на так званий законний процес всередині Росії

«Утім, навіть, якщо він послався на законний процес, через який мають пройти моряки, ми сподіваємося, що це буде зроблено якомога швидше, якщо докладати зусиль. Але найголовніше - це звільнити моряків якнайшвидше. В ідеалі - до Різдва», - сказав Курт Волкер.

Нагадаємо, Волкер також заявив, що США володіють даними, що вказують на можливість здійснення Росією нової агресії в Україні. 

Раніше спецпредставник заявляв, що найближчим часом США можуть оголосити про нові поставки зброї в Україну.

Також він повідомив, що Вашингтон може ввести нові антиросійські санкції через напад на українських моряків в Керченській протоці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: