У столиці біля посольства Росії з’явився «золотий» Путін та ведмідь з балалайкою

У столиці біля посольства Росії з’явився «золотий» Путін та ведмідь з балалайкою
фото: Укрінформ

Близько 100 протестувальників стоять на проїжджій частині перед російським посольством

У Києві поблизу Посольства РФ продовжують свій пікет активісти «Національного корпусу», «Свободи» та інших організацій, повідомляє «Укрінформ».

Націоналісти поставили біля входу фігуру ведмедя з балалайкою, «ватніка» у ватних чоботах та «пам'ятник Путіну».

Близько 100 протестувальників з-поміж ВО «Свобода», Національного корпусу, організації «С14», «Правого сектору» та так званих національних дружин стоять на проїжджій частині, де наразі перекрито рух для транспорту. Націоналісти встановлюють символічну шибеницю. 

У Посольстві РФ інформують, що голосують співробітники дипустанови.

Посольство РФ посилено охороняється поліцією та Нацгвардією. Ситуація спокійна.

За ситуацією також спостерігають представники міжнародних місій.

Нагадаємо, о восьмій ранку біля Посольства РФ в Україні, яке знаходиться за адресою Повітрофлотський проспект, 27, активісти " розпочали 12- годинну акцію протесту. Захід назвали -  «Блокада посольства РФ».

Націоналісти планують не пропускати охочих проголосувати всередину Посольства РФ. У такий спосіб вони хочуть донести громадянам РФ, що кожен з них апріорі підтримує «загарбання українських земель». Націоналісти планують бути під стінами посольства РФ до восьмої вечора, поки не завершиться голосування. О другій годині дня вони планують провести перформанс - символічно відкрити «пам'ятник Путіну».

Вони зібралися на такі самі акції й біля дипломатичних представництв в Харкові, Одесі та Львові.

16 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що Україна не дозволить громадянам голосувати у консульствах РФ. На територію російських дипломатичних установ для участі у виборах президента РФ допускатимуться лише дипломати.

Нагадаємо, у ніч на 18 березня за київським часом у Росії розпочалися вибори президента. Завершиться голосування о 20-й годині 19 березня в найзахіднішій у Росії Калінінградській області, де місцевий час збігається з київським.

Як очікують, по тому почнуть з’являтися попередні результати, хоча ще триватиме голосування на закордонних дільницях у країнах світу на Захід від Росії.

Зазначимо, на окупованому Росією півострові кримських татар, які працюють в бюджетній сфері, агітують брати участь в роботі виборчих комісій на майбутніх виборах президента Росії 18 березня.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: