Суд у справі Саакашвілі викликав голову Державної міграційної служби

Суд у справі Саакашвілі викликав голову Державної міграційної служби
Голова Державної міграційної служби Максим Соколюк

Клопотання захист Саакашвілі подавав ще в березні, але суд розглянув його тільки 20 квітня

11 травня Касаційний адміністративний суд Верховного Суду допитає голову Державної міграційної служби (ДМС) України Максима Соколюка у справі про втрату громадянства голови «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі.

Про це повідомив адвокат політика Руслан Чорнолуцький.

«Суд задовольнив наше клопотання щодо виклику Соколюка», – сказав він.

Видання пише, що це клопотання захист Саакашвілі подавав ще в березні, але суд розглянув його тільки 20 квітня.

На сьогоднішньому засіданні, за словами Чорнолуцького, допитали заявлених свідків, які працюють у ДМС.

«Багато запитань до Соколюка, який надав письмову резолюцію і наказав виконавцям готувати подання на позбавлення громадянства», – підкреслив адвокат.

Раніше повідомлялося, що Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду продовжить 20 квітня розгляд позову колишнього голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі до президента України Петра Порошенка щодо втрати українського громадянства.

Раніше повідомлялося, що Саакашвілі судитиметься з Порошенком через позбавлення його українського громадянства.

Нагадаємо, Касаційний адміністративний суд Верховного суду України відмовив адвокатам екс-президента Грузії, колишнього губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі в задоволенні його позову щодо надання йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

За його словами, постанову про відмову скарги на рішення судів першої та апеляційної інстанції було винесено Касаційним адмінсудом 28 березня.

Касацію подав захист Саакашвілі 6 лютого. У ній адвокати оскаржили рішення Окружного адміністративного суду Києва та Київського апеляційного адміністративного суду, які відмовилися визнавати незаконним і скасовувати рішення Управління державної міграційної служби України в Київській області про відмову в наданні екс-президенту Грузії статусу особи, яка потребує додаткового захисту, після позбавлення його громадянства України.

Також повідомлялося, що Саакашвілі відмовився ходити на судові засідання щодо статусу біженця.

Раніше повідомлялося, що Саакашвілі оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури, лідер «Руху нових сил» співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні.

Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів. 

12 лютого Саакашвілі депортували з України в Польщу.

Читайте також статтю: Задушити в обіймах. Що стоїть за бажанням Саакашвілі об’єднати всю опозицію? 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: