У Венесуелі за останні п'ять років закрилося 75% газет

У Венесуелі за останні п'ять років закрилося 75% газет
Єдиним незалежним виданням, яке продовжує працювати є газета El National

Позиції Венесуели в рейтингу свободи ЗМІ погіршуються

Національна асоціація журналістів Венесуели повідомляє про те, що за останні 5 років через економічну кризу в країні закрилося три чверті газет. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Єдиним незалежним виданням, яке продовжує працювати є газета El National. Як наслідок Венесуела опустилася в рейтингу Репортерів без кордонів щодо свободи ЗМІ на шість позицій – до 143 місця із 180. Окрім того влада активно закриває радіостанції. Лише в 2017 році було закрито 40 компаній із радіомовлення.

Так само он-лайн видання стикаються із більшою кількістю блокувань сайтів, що змушує їх поширювати інформацію через WhatsApp.

В червні 2018 року очільник Венесуели Ніколас Мадуро заявив про те, що в країні залишилися лише окремі залишки буржуазних ЗМІ. 

Раніше в МВФ заявили, що інфляція у Венесуелі в 2018 році складе 1 млрд відсотків.

Нагадаємо, в червні президент Венесуели Ніколас Мадуро збільшив мінімальну заробітну плату в країні до трьох мільйонів боліварів.  З урахуванням додаткових виплат на купівлю мінімального продуктового кошика вона складе 5,2 мільйона боліварів, що приблизно дорівнює 1,85 долара.

Як відомо , у травні поточного року президент Венесуели Ніколас Мадуро переміг на президентських виборах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: