У відставку йде помічник держсекретаря США, який відповідав за Україну

У відставку йде помічник держсекретаря США, який відповідав за Україну
Весс Мітчел під час візиту в Україну провів зустріч з президентом Петром Порошенком, 2 травня 2018 року

Мітчелл працюватиме на посаді помічника держсекретаря США до 15 лютого

Помічник державного секретаря США, який відповідав за напрям Європи та Євразії, у тому числі за українське питання, Весс Мітчелл, залишає посаду.

У листі про відставку держсекретарю Майку Помпео від 4 січня Мітчелл пояснив своє рішення особистими та політичними причинами, пише The Washington Post.

«У той час, як адміністрація завершує свій другий рік діяльності, я відчуваю, що виконав усе те, що я мав намір зробити на цій посаді», - написав він, пославшись на розробку європейської стратегії і сприяння приходу Помпео на роботу після того, як Рекс Тіллерсон був звільнений в березні.

«Тому я вважаю, що прийшов час проводити більше часу з моєю молодою сім'єю, яка за останні кілька місяців прожила без мене багато днів», - додав він.

В одному з інтерв'ю Мітчелл сказав, що його відставка не є протестом проти політики адміністрації Трампа або напрямків зовнішньої політики. Він також високо оцінив лідерство і бачення Помпео.

Останнім днем перебування Мітчелла на посаді помічника державного секретаря у справах Європи та Євразії стане 15 лютого.

Офіційний представник Держдепу Роберт Палладіно назвав Мітчелла «цінним та ефективним лідером» у відомстві, а також «хорошим другом союзників і партнерів у Європі».

Напередодні стало відомо, що Помпео може залишити посаду Держсекретаря заради кар’єри сенатора.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: