У Вірменії розпалася коаліція

У Вірменії розпалася коаліція
Протести у Вірменії

Депутати вважають, що вірменські Національні збори повинні обрати нового прем’єра, якому довіряє суспільство

Партія «Вірменська революційна федерація «Дашнакцутюн» оголосила про вихід з парламентської коаліції, де її партнером була керівна Республіканська партія. Про це повідомляє Радіо Азатутюн.

«У Вірменії склалася ситуація, яка вже протягом кількох днів тримає в напрузі всю громаду. Однак так не може тривати довго. Можуть виникнути серйозні виклики. Ми переконані, що ситуація, яка склалася, повинна вирішитися виключно в рамках конституційності і законів. Беручи до уваги нинішню ситуацію, ми заявляємо про припинення нашої участі в політичній коаліції», - заявили представники політсили.

Депутати вважають, що вірменські Національні збори повинні обрати нового прем’єра, якому довіряє суспільство. Новий прем’єр, переконані в партії, повинен розрядити внутрішньополітичну напруженість, подолати політичну кризу, гарантувати вирішення накопичених проблем, підготувати і провести позачергові парламентські вибори з дотриманням повноцінних демократичних засад.

Раніше стало відомо, що міністр спорту Вірменії подав у відставку та приєднався до протестувальників.

Нагадаємо, тиждень тому опозиція у Вірменії оголосила про початок революції.

Виконуючий обов’язків очільника уряду Вірменії Карен Карапетян у середу, 25 квітня, запропонував провести нові вибори до парламенту країни.

Лідер опозиції Нікол Пашинян заявив, що прем'єром Вірменії має стати «кандидат народу».

Нагадаємо, 23 квітня Серж Саргсян подав у відставку з посади прем'єр-міністра Вірменії. Він пояснив свої дії тим, що не може очолювати уряд на тлі протестів у країні. 

Виконуючий обов’язків очільника уряду Вірменії Карен Карапетян запропонував провести нові вибори до парламенту країни.

Читайте також: Екс-посол Вірменії у Росії Степан Григорян: Революція у Єревані не кольорова

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: