Україна хоче переконати ЄС не забороняти польоти у Харків, Дніпро та Запоріжжя

Україна хоче переконати ЄС не забороняти польоти у Харків, Дніпро та Запоріжжя

Європейське агентство авіаційної безпеки може ввести обмеження на авіаційний рух у східній частині України

Міністерство інфраструктури вважає необгрунтованими рекомендації Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA) щодо обмеження польотів у східній частині України.

Про це заявив у понеділок, 25 вересня, міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час брифінгу, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«Я вдячний колегам з ЄС, які замість того, щоб поставити Україну перед фактом, перебувають з нами в переговорному процесі. У мене минулого тижня була розмова з цього приводу з єврокомісаром з питань транспорту і мобільності Віолетою Бульц, з очільником генерального директорату транспорту і мобільності Єврокомісії Хенріком Хололеєм. Ми домовились, що цього тижня українська сторона надасть всю аргументацію стосовно того, що ми розцінюємо бюлетень як такий, що не відповідає дійсності. Наразі ми очікуємо на відповіді від окремих відомств України, після отримання зможемо їх направити європейській стороні», - сказав міністр.

Омелян наголосив, що загроза обмеження авіапростору є достатньо серйозною, оскільки, хоча бюлетень буде мати рекомендаційний характер, зрозуміло, що багато компаній будуть до нього дослухатися.

 «Нам наразі не зрозуміла підстава для посилення будь-яких безпекових заходів, тому що за нашою інформацією, погіршення ситуації не відбувається. Але європейські партнери пояснили це тим, що в самих європейських країнах підвищилися вимоги до рівня безпеки, і це стало причиною появи проекту бюлетеня. Сподіваюсь, що та аргументація, яка буде надана українською стороною, буде достатньою для того, щоб такий документ випущений не був», - підкреслив Омелян.

Як повідомлялося, до Державної авіаційної служби України надійшов проект бюлетеня від Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA), що пропонує визнати небезпечними польоти в східній частині України, де розташовані міжнародні аеропорти «Харків», «Дніпропетровськ» (Дніпро) і «Запоріжжя». 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: