Україна минулого року відправила на експорт понад півмільйона тонн цукру

Україна минулого року відправила на експорт понад півмільйона тонн цукру
Минулого року найбільшим покупцем українського цукру була Шрі-Ланка 

Лише за грудень минулого року було експортовано 59,0 тис т цукру

За даними Національної асоціації цукровиків України, минулого року Україна експортувала 586,5 тис. т цукру на суму 217,09 млн. доларів. Про це повідомляє НАЦУ «Укрцукор».

«Якщо порівнювати з минулим роком, то об’єми експорту майже не змінились, але змінилась його географія. Коли минулого року найбільшим покупцем українського цукру була Шрі-Ланка (69,03 тис. т), то цього року – Узбекистан (285,3 тис. т). Трійку лідерів замикає Азербайджан та Лівія – 44,7 і 43,8 тис. т відповідно», - пояснила заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

За грудень минулого року експортовано 59,0 тис т цукру. Таким чином, за 4 місяці поточного маркетингового року 198,9 тис. т цукру уже поставлено на зовнішні ринки. Це на 14,3% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Також зазначимо, що Україна торік скоротила імпорт газу на 25%.

Зазначимо, що у 2018 році Україна збільшила експорт шоколаду. При чому головним імпортером українського шоколаду став Казахстан. У цю країну було завезено шоколаду на 21,4 млн доларів.

Слід нагадати, що Україна минулого року збільшила експорт сигарет.

Крім того Україна відправила на експорт 27 млн тонн зернових. «З початку поточного маркетингового року Україна експортувала понад 27 млн тонн зернових культур, зокрема, понад 11,3 млн тонн пшениці (у тому числі продовольчої – майже 7 млн тонн, фуражної – 4,3 млн тонн), ячменю – понад 3 млн тонн, кукурудзи – понад 12 млн тонн», - вказали у відомстві.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: