Україна розширила санкційні списки проти Росії

Україна розширила санкційні списки проти Росії

Кабмін розширив санкційний список 259 фізособами і 46 юрособами з РФ

Кабінет міністрів України розширив санкційні списки 259 фізичними особами та 46 юридичними особами.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів на прес-конференції в Києві в середу, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в Києві цього ж дня.

«Уряд вирішив розширити перелік фізичних і юридичних осіб, які підпадають під санкції, ще 259 фізичними та 46 юридичними особами», – сказав він.

Кубів додав, що Кабмін також вирішив продовжити дію санкцій щодо 388 фізичних та 105 юридичних осіб, які було введено раніше.

За словами першого віце-прем'єра, дії уряду спрямовані на максимальну синхронізацію списків із європейськими.

Як повідомлялося, 16 вересня 2015 року президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня про застосування персональних санкцій до низки фізичних та юридичних осіб строком на один рік.

До списку увійшли 400 фізичних та 90 юридичних осіб РФ та інших країн, щодо яких застосовуються санкції. Серед них потрапили під санкції юридичні особи – «Концерн ППО «Алмаз-Антей», Банк Москви, «Газпромбанк».

Україна застосувала санкції до російських ВАТ «Первый канал», ВАТ «Телекомпания НТВ» і телеканалів «РТР-Планета» і «Россия 24» у вигляді «обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування».

До провідної російської авіакомпанії «Аэрофлот» застосовано санкції у вигляді обмеження, часткового або повного припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України.

Аналогічні санкції запроваджено відносно державіакомпаній РФ «224 летный отряд», «ВИМ-Авиа», «Газпром-Авиа», «Донавиа», «Когалымавиа», «Оренбургские авиалинии», «Полет», Red Wings, «Россия», «РусДжет», «РусЛайн», «Сибирь», «Трансаэро», «Уральские авиалинии», «Якутия», «Ямал» та інших.

Українські економічні санкції торкнулися найбільшого російського залізничного оператора ВАТ «Первая грузовая компанія» (Москва) і його української «дочки» у вигляді повного припинення транзиту ресурсів і перевезень територією України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: