Україна вимагає від Білорусі пояснень щодо затримання Сергія Жадана

Україна вимагає від Білорусі пояснень щодо затримання Сергія Жадана
Фото: Сергій Жадан

Посольство України в Білорусі звернулося до МЗС цієї країни

Посольство України в Білорусі звернулося до МЗС цієї країни з вимогою пояснити причини та обставини затримання українського письменника Сергія Жадана. Про це ідеться в повідомленні у Twitter Консульської служби МЗС України. «Сергій Жадан звільнений», - ідеться в повідомленні.

.jpg_13

Консульська служба МЗС

Як повідомлялося раніше, напередодні вночі правоохоронці вдерлися до готельного номеру Сергія Жадана, заявивши, що його затримають з формулюванням «за причетність до терористичної діяльності». Українському письменнику поставили штамп у паспорті про заборону в'їзду до Білорусі, його депортують з країни

Заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що МЗС готує ноту протесту через затримання Сергія Жадана у Мінську. За її словами, в санкційному списку, сформованому ФСБ, сотні украінських політиків, громадських діячів, активістів, яким заборонено в'ізд в РФ і, паралельно, в Білорусь. «Боюся, я єдине виключення, кому на час роботи мінських груп, попри заборону в'ізду в РФ, дозволено в'іжджати в Білорусь …», - зазначила політик.

Читайте також статтю Сергія Жадана для швейцарської газети Neue Zürcher Zeitung

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: