Україна вшановує пам'ять жертв Бабиного Яру: 75-та річниця трагедії

Україна вшановує пам'ять жертв Бабиного Яру: 75-та річниця трагедії

В Україні пройдуть жалобні заходи до 75-ї річниці початку масових розстрілів у Бабиному Яру.

На цьому тижні відзначається 75-та річниця трагедії Бабиного Яру, зокрема, 29 вересня 1941 року в окупованому німецькими загарбниками Києві відбулися численні розстріли чоловіків і жінок.

Бабин Яр став місцем загибелі тисячі євреїв під час німецько-фашистської окупації Києва у 1941-1943 роках, за офіційними даними, у Бабиному Яру окупаційною владою було розстріляно близько 100 тис. чоловік, дві третини з яких становили євреї. Жертвами розстрілів стали роми, радянські військовополонені, члени підпілля, представники Організації українських націоналістів.

29 вересня траурні заходи пройдуть на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» за участю керівництва України, громадських організацій, у тому числі міжнародних, духовенства, дипломатичного корпусу іноземних держав. Також відбудеться закладення пам'ятного знаку на місці спорудження Меморіального музею пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру.

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін заявив, виступаючи на парламентських слуханнях у Верховній Раді України, присвячених 75-ї річниці трагедії у Бабиному Яру, що українці, а особливо Організація українських націоналістів (ОУН), також причетні до масових вбивств і переслідувань євреїв у роки Другої світової війни.

Нагадаємо також, що в Україні розгорівся скандал через заяву президента Ізраїлю Рувена Рівліна на парламентських слуханнях у Верховній Раді. Українські громадські діячі, політики і історики вважають образливим його виступ. Українцям не сподобалися слова ізраїльського гостя про те, що серед катів Бабиного Яру були українці, зокрема представники ОУН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: