Україна закликала Радбез ООН до конкретних дій щодо місії на Донбасі

Україна закликала Радбез ООН до конкретних дій щодо місії на Донбасі
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко

Єльченко вказав на реальну загрозу ще однієї повномасштабної війни через триваючу агресію РФ

У Європі існує реальна загроза виникнення повномасштабної війни через триваючу агресію РФ, й тому ситуація сьогодні вимагає конкретних конструктивних кроків щодо запровадження миротворчої місії ООН в зоні конфлікту на сході України.

Про це заявив у середу на відкритих дебатах Ради Безпеки ООН постійний представник України при Організації Володимир Єльченко.

«Понад чотири роки ситуація в моїй країні та навколо неї залишається прикладом невикористаного потенціалу миротворчої діяльності ООН. Звернення України щодо розгортання миротворчої місії в регіоні Донбасу поки що не розглядається належним чином, і жодних заходів не було вжито», - заявив Єльченко під час засідання, присвяченого миротворчим операціям ООН.

Він зауважив, що з початком свого терміну головування генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш оголосив чіткий пріоритет в зусиллях із запобігання конфліктам, а також посередництві та застосуванні інших дипломатичних мирних інструментів.

«У цьому зв'язку його візит в Україну в липні минулого року був гарним проявом відданості миру в Європі. На континенті виникає реальна загроза ще однієї повномасштабної війни через триваючу агресію одного з постійних членів РБ ООН проти моєї країни, а також його агресивних дій у інших частинах світу, в тому числі на території інших постійних членів Ради», - зауважив Єльченко.

Саме через це і саме зараз необхідно застосувати конкретні заходи, як з боку Ради Безпеки, так і з боку Генерального секретаря, заявив дипломат.

«Ми готові конструктивно співпрацювати на всіх рівнях», - підкреслив постійний представник України при ООН.

Нагадаємо, Євросоюз готовий підтримати введення миротворців на Донбас.

До слова, після прийняття політичного рішення про миротворчу місію ООН на Сході України її розгортання займе щонайменше 6-10 місяців.

Також повідомлялося, що Україна не вестиме діалогу з представниками угруповань «ДНР» та «ЛНР» щодо розгортання миротворчої місії ООН в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: