Українці можуть повернутися через Білорусь на машині, - МЗС

Українці можуть повернутися через Білорусь на машині, - МЗС

Зовнішньополітичне відомство звертає увагу, що з Білорусі до України не можна дістатися літаком, поїздом чи автобусом – регулярне сполучення наразі припинено. Транзит необхідно здійснити упродовж 48 годин

Міністерство закордонних справ України інформує, що перетнути кордон із Білорусі до України можна через автомобільні пункти пропуску.

Про це повідомляється на сторінці «Коронавірус у світі - оперативно від МЗС України» у Facebook.

«МЗС інформує: наразі українські громадяни можуть планувати маршрут на Батьківщину через територію Білорусі. До Білорусі ви можете дістатися літаком, а вже звідти – через автомобільні пункти пропуску. Вихід з аеропорту для громадян України дозволений. Громадським транспортом можна дістатися до міста або білорусько-українського кордону», - підкреслюється в повідомленні.

Також МЗС звертає увагу, що з Білорусі до України не можна дістатися літаком, поїздом чи автобусом – регулярне сполучення наразі припинено. Транзит необхідно здійснити упродовж 48 годин.

«Відкриті окремі пункти пропуску. Вони позначені зеленим на інтерактивній карті Державної митної служби. Кордон України можна перетнути лише на авто. В Україні не працює міжміське та міжобласне регулярне автобусне та залізничне сполучення», - додали в МЗС.

Крім того, у відомстві наголошують, що ситуація в режимі в'їзду в країни та транзитного проїзду іноземними країнами змінюється дуже динамічно. Тому радять при плануванні поїздки встановити зв'язок з посольством України в Республіці Білорусь і стежити за оновленням інформації на офіційних сторінках.

У міністерстві додають, що українські дипломати продовжують надавати максимальну допомогу громадянам, які «застрягли» за кордоном в цей час. За дорученням міністра закордонні дипломатичні установи України розгорнули програму «Захист».

Як повідомлялося, Україна з суботи, 28 березня, повністю закрила кордон для регулярного сполучення, проте на приватному автомобілі або пішки його можна буде перетинати. Для тих людей, які приходять до пункту пропуску пішки, організовують автобуси.

Нагадаємо, 26 березня президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив про тотальне закриття українських кордонів з 27 березня.

Президент додав, що про українців, які залишилися за кордоном, подбають дипломати. «До кінця п'ятниці, 27 березня, буде закрито державний кордон та припинено усі пасажирські перевезення. Два тижні тому я закликав громадян терміново повернутися до України. Більшість зробила це самостійно. Інших - а це понад 80 тисяч - ми повернули додому літаками, потягами та автобусами... Ми опинились перед важким вибором між громадянами та безпекою 40 млн громадян всередині країни... Про тих, хто не зможе повернутися у найближчі два дні, подбають наші дипломатичні представництва та українські громадяни за кордоном. Про жодного українця, який залишився за кордоном, ніхто не забуде», - заявив Зеленський.

Як повідомлялось, станом на 10:00 28 березня в Україні 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них вісім летальних, п'ятеро пацієнтів одужало (четверо дорослих, одна дитина). За добу було зафіксовано 93 нові випадки.

Через поширення коронавірусу в Україні ввели режим надзвичайної ситуації.

У Держприкордонслужбі розповіли, що до перетину кордону громадяни вживають жарознижувальні, щоб пройти скрінінг. 

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: