Українцям пропонують під час карантину спостерігати за птахами онлайн

Українцям пропонують під час карантину спостерігати за птахами онлайн
На Бурштинському водосховищі встановили чотири камери для цілодобового спостереження

На Бурштинському півострові зафіксовано до 100 різних видів птахів, 19 з яких занесені в Червону Книгу України

Енергетики Бурштинської ТЕС, які працюють в ізольованому режимі вже понад три тижні, пропонують українцям під час карантину спостерігати онлайн за водоплавними птахами Бурштинського півострова через встановлені компанією веб-камери. Про це повідомляється на сайті ДТЕК.

В компанії повідомили, що працівники теплової електростанції через карантин понад три тижні працюють в ізольованому режимі, перебуваючи цілодобово на станції для забезпечення її безперебійної роботи. Щоб допомогти українцям пережити карантин вдома, вони запровадили ініціативу #StayHomeWatchBirdsпропонуючи всім охочим спостерігати онлайн за птахами півострова через встановлені камери.

«З 21 березня урштинська ТЕС перейшла в капсульний режим роботи, що передбачає повну ізоляцію співробітників від зовнішніх контактів. Ми продовжуємо працювати в цей непростий час для того, щоб у всіх українців вдома було світло і тепло. Теплова електростаанція і водосховище поруч - це унікальне місце сусідства містоутворюючої промисловості та дикої природи. Від дотримання правил карантину усіма жителями України залежить те, як скоро закінчиться і наша найдовша зміна. Поки ви знаходитесь вдома, спостерігайте за птахами онлайн через наші камери. Якщо у вас є діти, це може бути хорошим сімейним хобі під час карантину», - повідомив директор Бурштинської теплової електростанції Валерій Хом'яков.

В компанії зазначили, що минулого року ДТЕК спільно з нідерландською компанією Silence TV Europe і Галицьким національним природним парком встановили 4 лайв-камери, які транслюють життя водоплавних птахів на Бурштинському півострові. Це перші, і поки єдині в Україні камери для бьордвочінга, які доступні всім бажаючим. Вчені-орнітологи вже рік за допомогою онлайн-спостереження вивчають диких птахів цієї місцевості. На сьогодні на водоймі зафіксовано до 100 різних видів птахів, 19 з яких занесені в Червону Книгу України. 

Подивитися на рідкісних птахів Бурштинського водосховища і приєднатися до збору даних для вчених можна за посиланням.

До слова, американці винайшли спосіб легше пережити коронавірусЗа словами професора Вищої медичної школи Університету Вірджинії Чжень Яна, людський організм природним чином виробляє антиоксидант, відомий як позаклітинна супероксіддісмутаза (EcSOD). Його вироблення стимулюють фізичні навантаження. Таким чином, професор рекомендує щодня приділяти півгодини кардіотренуванням, таким як їзда на велосипеді, веслування і аеробіка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: