Українська делегація ініціювала позачергове засідання підгрупи ТКГ з безпеки

Українська делегація ініціювала позачергове засідання підгрупи ТКГ з безпеки
Українська делегація ініціювала позачергове засідання підгрупи ТКГ з безпеки
Фото: з відкритих джерел

Наступне чергове засідання ТКГ заплановане на 28 квітня

Україна ініціювала скликання позачергового засідання підгрупи Тристоронньої контактної групи для обговорення комплексу додаткових заходів щодо припинення вогню.

Як повідомляє українська делегація у ТКГ, 14 квітня відбулося загальне засідання на рівні глав делегацій.

«Глава української делегації Леонід Кравчук почав обговорення комплексу додаткових заходів щодо вдосконалення механізму дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню», – йдеться у повідомленні.

За інформацією української делегації, основна мета такого комплексу заходів – вдосконалення доказової бази фіксації порушень режиму припинення вогню, що неможливо досягти без додаткового допуску СММ ОБСЄ на підконтрольні території.

«Ми вважаємо критично важливим повернутися до повного дотримання режиму припинення вогню та посилити ефективний контроль за його виконанням. Просування з будь-яких інших питань: політичних, гуманітарних, економічних, подальше узгодження кроків сторін є проблемним, якщо не виконана головна, базова умова - досягнуто повне і всеосяжне припинення вогню», – додали у делегації.

Наступне чергове засідання ТКГ заплановане на 28 квітня.

Нагадаємо, українська розвідка розглядає три варіанти дій РФ проти України:

  • Це може бути демонстрація сили біля держкордону України та в окупованому Криму шляхом проведення заходів військового характеру.

  • Може мати місце військова операція збройних сил РФ з метою вирішення проблеми водопостачання Криму із захопленням частини території південних областей України.

  • Провокація підрозділів об'єднаних сил України до реалізації військових дій на тимчасово окупованій території Донбасу з подальшим звинуваченням України в порушенні наявних домовленостей..

РФ продовжує стягувати війська до українського кордону. Міністр оборони України Андрій Таран заявив, що Росія може напасти на Україну з окупованого Криму.

13 квітня під час засідання комісії Україна-НАТО усі держави-члени Альянсу та союзники висловилися на підтримку України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: