Українська письменниця здобула престижну німецьку премію

Українська письменниця здобула престижну німецьку премію

Таня Малярчук здобула премію Інгеборг Бахманн

Українська письменниця Таня Малярчук отримала премію Інгеборг Бахманн, що вручається за твори німецькою мовою. Про це повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба.

«Українка Таня Малярчук здобула премію Інгеборг Бахманн - одну з головних відзнак німецькомовної літератури. Вітаємо і пишаємось!», - написав він у Facebook.

Як повідомляється на сайті премії, призовий фонд нагороди склав 25 тис. євро. Переможця визначали шляхом читання творів німецькою мовою протягом трьох днів у австрійському місті Клагенфурт-ам-Вертерзеє. Малярчук прочитала свій перший німецькомовний твір «Жаба в морі».

Таня Малярчук закінчила Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника з відзнакою, за фахом — філолог. Друкувалася в часописах «Березіль», «Четвер», «Критика», «ШО». Після переїзду до Києва працювала журналісткою спершу на 5-му каналі, потім в програмі журналістських розслідувань «Попередження з Миколою Вереснем». Оповідання й есе перекладені польською, румунською, англійською, чеською та білоруською мовами. Стипендіатка програм Gaude Polonia (Польща) та Junge Akademie der Künste (Берлін). Колумністка в українських та німецьких інтернет-виданнях Deutsche Welle та Die Zeit Online. З 2011-го мешкає у Відні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: