Українське підприємство постачало щебінь на будівництво Кримського мосту – СБУ

Українське підприємство постачало щебінь на будівництво Кримського мосту – СБУ
Фото: СБУ

Загалом до Росії було здійснено 25 поставок щебеню загальною масою 28 тисяч тонн

Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки спільно з Головним слідчим управлінням СБУ викрили факти протиправного постачання до РФ матеріалів, які використовувались для будівництва так званого Кримського мосту.

Про це 4 жовтня повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники задокументували, що менеджмент одного з українських підприємств, яке здійснює видобування щебеню, налагодив його поставки до країни-агресора.

«Ділки без необхідної дозвільної документації видобували у кар’єрах, власником яких є громадянин РФ, корисну копалину та реалізовували її, зокрема через посередників, російській компанії, яка є дочірньою структурою «ОАО «Мостожелезобетонконструкция», - заявили в  СБУ.

Встановлено, що це товариство під час закупівлі продукції українських постачальників виконувало роботи із будівництва так званого Кримського мосту. Загалом до Росії було здійснено 25 поставок щебеню загальною масою 28 тисяч тонн.

«Через співпрацю української комерційної структури із російськими підприємствами, що провадять господарську діяльність на тимчасово анексованій території АР Крим, слідство вбачає у діях бізнесменів ознаки підтримки окупаційної адміністрації РФ на півострові», - заявили в СБУ.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України правоохоронці провели санкціоновані слідчі дії в приміщеннях адміністрації кар’єрів та за місцем фактичного проживання директора підприємства.

Співробітники СБУ виявили та вилучили договори, контракти, вантажно-митні декларації, які підтверджують фінансово-господарські операції з російськими структурами, що діють у тимчасово анексованому Криму.

«Тривають слідчі дії для встановлення всіх задіяних осіб у протиправному механізмі та притягнення їх до кримінальної відповідальності», - повідомили в СБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: