Українські водії за власні кошти відремонтували дорогу на Миколаївщині

Українські водії за власні кошти відремонтували дорогу на Миколаївщині

Ділянки дороги в межах Возсіятського і Водяного-Лориного у Миколаївській області вже вирівняли

Скріншот з відео

Через соцмережі водії за кілька тижнів зібрали 650 тисяч гривень

Кропивницькі перевізники згуртувалися, аби власними силами лагодити трасу національного значення у Миколаївській області. Цей шлях водії називають «дорогою в пекло», адже з нього просто зійшов асфальт, а в ямах буквально тонуть вантажівки.

Про це йдеться в сюжеті ТСН

«Заміна колес – звичайна картина на трасі Кропивницький–Миколаїв. Проїхати 70  кілометрів суцільних ям від межі області до обласного центру без втрат вдається лише поодиноким щасливчикам. Розбитий шлях краде до трьох годин часу, купу нервів і грошей», - зазначає ЗМІ.

«У мене водійський стаж 50 років, але я таких доріг не бачив», - зізнається перевізник Олександр Гусєв.

Цьогоріч найгірші ділянки миколаївських доріг обіцяли відремонтувати бюджетним коштом, але знову не склалося. Коли ж ями стали геть непроїзними, терпець увірвався у кропивницьких перевізників.

«Жахіття таке, що стала дорога непроїзною. Власними коштами зібрали перевізники Кіровограда, вирішили якимось чином допомогти цьому напрямку, спасти наші машини, наші нерви, наші гроші і наші кишені», - каже перевізник Віталій Цегельник.

Дорогу водії вирішили ремонтувати самостійно, через соцмережі домовились зібрати по тисячі гривень з машини – вже за кілька тижнів на рахунку мали 650 тисяч.

«Скати на машинах здорові. Щоб не бастувати, а працювати хоча б до весни – люди Кіровограда, ми, підсипали на даний момент уже тисячу тонн щебеню», - розповів перевізник Іван Заворотній.

ЗМІ зазначає, що перевізники купують суміш і везуть її на трасу, а миколаївські чиновники дають грейдер. Ділянки в межах Возсіятського і Водяного-Лориного вже вирівняли.

«Місцеві мешканці не вірять свому щастю – через розбиту дорогу вони наче відрізані від цивілізації. Свого часу навіть виходили перекривати трасу, аби домогтися її ремонту, але можновладці їх так і не почули. Тож люди дякують водіям, хоч і впевнені, що трасі потрібен капітальний ремонт, а це покриття врятує лише на деякий час», - йдеться у сюжеті.

«Поки морози зараз – воно буде триматися. Але якщо підуть дощі, ви самі знаєте, що буде. Але спасибі людям, що зробили, хоч автобус буде ходити», - каже житель Возсіятського Сергій Лістюченко.

Капітального ремонту від автодору перевізники вже не чекають, а на ремонт цієї дороги самі готові скидатися щомісяця – мовляв, це все одно дешевше, ніж щоразу міняти на вантажівках пошкоджену гуму, адже лише одне колесо коштує 10 тисяч гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: