УПЦ МП готує провокації проти Константинопольських екзархів - блогер

УПЦ МП готує провокації проти Константинопольських екзархів - блогер
На 1 жовтня УПЦ МП звозить з регіонів і мобілізує в Києві своїх прихожан

На 1 жовтня московська церква звозить з регіонів і мобілізує в Києві своїх прихожан

Керівники відділів безпеки УПЦ МП прийняли рішення про початок пікетів і провокацій поблизу місць проживання екзархів Константинопольського патріархату, котрі прилетіли у Київ у справі Томосу про автокефалію. Про це пише у «фейсбуці» волонтер та блогер Роман Сініцин. 

За його інформацією, на 1 жовтня московська церква звозить з регіонів і мобілізує в Києві своїх прихожан та осіб спортивної статури,що,на думку блогера, може призвести до кровопролиття.

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій неодноразово заявляв, що Україна завжди була його канонічною територією. Ці слова в інтерв’ю «Главкому», спираючись на історичні факти та документи, ще раз підтвердив представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков у Женеві архієпископ Тельміський Іов (Геча)

Ієрарх Константинополя в інтерв’ю «Главкому» також розповів, що канонічні структури Константинопольського патріархату проіснували на Закарпатті до 1946 року. Пізніше вони були захоплені Москвою.

Як відомо, РПЦ зробила крок до розриву відносин з Константинополем. 14 вересня Синод Російської православної церкви зупинив участь у всіх заходах та структурах, в яких головує Константинопольський патріархат. Перед цим, Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з російським патріархом Кирилом повідомив, що рішення про українську автокефалію вже прийнято, і вже ведуться відповідні процеси. Вселенський патріархат в рамках підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні призначив екзархами у Києві архієпископа Данила Памфілійського із США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади. Один з екзархів Константинополя в Києві, архієпископ Памфілійський Данило заявив, що шлях до української автокефалії є незворотним. 

У свою чергу, 25 вересня синод Української православної церкви Московського патріархату зажадав, аби повірені Вселенського патріархату (екзархи) покинули «канонічну територію Української православної церкви», адже вони, на їхнє переконання, порушують міжконфесійний мир.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: