УПЦ МП заборонила служіння з кліриками Вселенського патріархату

УПЦ МП заборонила служіння з кліриками Вселенського патріархату
Онуфрій під час хресної ходи УПЦ МП у Києві
Фото з відкритих джерел

Онуфрій під час Собору РПЦ голосував за розрив євхаристійного спілкування зі Вселенським патріархатом

Духовенству Української православної церкви Московського патріархату заборонено послужити з кліриками Константинопольського патріархату, а мирянам – брати участь в таїнствах, що здійснюються в храмах, які відносяться до Фанару. Про це сказано в циркулярі Київської митрополії, направленому всім єпархіальним преосвященним.

«У зв’язку з грубим порушенням Константинопольським патріархатом правил Святої Церкви і прийняттям низки антиканонічних рішень, що мають відношення до УПЦ МП, з 15 жовтня 2018 року і до особливого розпорядження, для всіх священнослужителів УПЦ МП співслужіння з кліриками Константинопольської церкви, а для мирян участь в таїнствах, що здійснюються в її храмах, є неможливими», – сказано в документі. 

–--e1539778210365

Розпорядження видано з благословення предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія, який у Мінську під час Собору РПЦ голосував за розрив євхаристійного спілкування зі Вселенським патріархатом.

Нагадаємо, 15 жовтня у РПЦ заявили, що члени Священного синоду «визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом».

У Московському патріархаті пояснили, які наслідки матиме рішення синоду РПЦ. Також повідомлялося, за якої умови РПЦ відновить відносини з Константинополем.

В УПЦ КП вважають, що синод РПЦ повторює політику Кремля.

Також опубліковано повний текст рішення синоду РПЦ про розрив відносин із Константинополем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: