УПЦ МП заявляє, що в її хресному ходу взяли участь 100 тис. осіб

УПЦ МП заявляє, що в її хресному ходу взяли участь 100 тис. осіб
Хресний хід УПЦ МП

Хресний хід пройшов центральними вулицями Києва

Після завершення молебню на Володимирській гірці Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом з єпископатом та духовенством очолив багатотисячний хресний хід із чудотворними святинями до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За його даними, в урочистостях з нагоди свята Хрещення Русі взяли участь близько 100 тисяч вірян з усіх єпархій УПЦ МП та паломники з-за кордону.

Хресний хід пройшов центральними вулицями Києва. Біля Поклінного хреста на вулиці Грушевського віряни помолилися за упокій душ тих, хто загинув у трагічних подіях лютого 2014 року.

Хресний хід супроводжували 11 чудотворних ікон з усієї України та мощі святого рівноапостольного князя Володимира. Протягом місяця святині подорожували єпархіями УПЦ МП, після чого були доставлені в Київ. Після хресного ходу чудотворні ікони будуть доступні для поклоніння віруючим у Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Києво-Печерської лаври.

Після завершення молитовного ходу в Іоанно-Богословському приділі Успенського собору Києво-Печерської лаври відбувся брифінг для представників ЗМІ.

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній підбив підсумки хресного ходу та розповів, скільки всього віруючих взяли у ньому участь. «За першими підрахунками у хресному ходу взяли участь більше 100 тисяч людей», – сказав він.

Також зі ЗМІ спілкувалися намісники двох Свято-Успенських Лавр – намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло та намісник Святогірської лаври митрополит Святогірський Арсеній. Владики розповіли про чудотворні ікони Богородиці, які є святинями обителей. Також митрополит Павло поділився планами про святкування у наступному році 30-літнього ювілею відродження Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: