Уряд Австрії розкритикували через візит Путіна

Уряд Австрії розкритикували через візит Путіна
Путін летить у Австрію 

Президент РФ Владімір Путін прибуде у Відень з візитом 5 червня

Політична партія «Нова Австрія і Ліберальний форум» (NEOS) та правозахисні організації звинувачують австрійський уряд у тому, що візит Владіміра Путіна до Відня підриває єдину загальноєвропейську лінію стосовно РФ.

Про це повідомляє Die Presse.

У політичній партії NEOS ще перед візитом Путіна засудили пропозицію віце-канцлера Штрахе зняти санкції з Росії.

«Федеральний уряд вкотре загруз у суперечностях зовнішньої політики… Так, залишатися з Росією у діалозі важливо, але постійне порушення міжнародного права Росією в Криму не можна просто прийняти», - заявила речниця NEOS Клаудіа Гамон.

Дві правозахисні організації – «Форум за релігійні свободи-Європа» (FOREF) та «Права людини без кордонів» - критикують РФ за порушення прав людини.

«Росія залишається авангардом авторитарних держав, які постійно порушують свободу релігії і думки. Без цих основоположних прав людини рівність перед законом і демократія практично неможливі», - заявив Аарон Роудс, президент FOREF і почесний громадянин Австрії.

«Австрія не може просто перейти до порядку денного, не проявивши величезне моральне лицемірство», - додав він.

Президент організації «Права людини без кордонів» Віллі Фотру розкритикував РФ через масові затримання свідків Єгови.

«Це безпрецедентна атака на релігійну свободу з боку члена Ради Європи, який прагне до економічного і політичного співробітництва з Австрією та іншими європейськими країнами», - заявив Фотру.

Президент РФ Владімір Путін прибуде у Відень з візитом 5 червня. Формальним приводом візиту є 50-річчя від дня підписання газових угод на постачання блакитного палива між австрійською компанією OMV та тогочасним Радянським Союзом 1 червня 1968 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: