В Алеппо у нестерпних умовах залишаються тисячі людей

В Алеппо у нестерпних умовах залишаються тисячі людей

Люди сплять на вулицях на холоді, і у них практично немає їжі

У сирійському Алеппо в нестерпних умовах досі залишаються тисячі цивільних, вивезення яких відкладається через розбіжності з приводу плану евакуації.

Репортери повідомляють, що люди сплять на вулицях на холоді, і у них практично немає їжі.

До затримок з евакуацією, за повідомленнями, привели суперечки про вивезення цивільних з двох районів в провінції Ідліб, які контролює уряд.

У той же час сирійське державне телебачення повідомило, що в опівдні за місцевим часом в східні райони Алеппо заїхали автобуси для евакуації людей.

План по евакуації людей зі сходу Алеппо зайшов в глухий кут в п'ятницю. Рух атобусів зупинили, і люди опинилися в різних точках маршруту без їжі та притулку.

У неділю Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, розташований в Великобританії, повідомив, що угруповання повстанців, раніше відома як «Фронт ан-Нусра», не дозволила автобусам заїхати в два підконтрольних уряду району в провінції Ідліб.

Проурядові сили, за повідомленнями, вимагали, щоб люди, які потребують медичної допомоги, також отримали можливість покинути ці райони.

Повідомляють, що рано вранці в неділю було досягнуто нову угоду про евакуацію, але тисячі людей досі залишаються в пастці.

Червоний Хрест повідомив, що готується до відновлення евакуації.

«Ми очікуємо, що угода знову запрацює. Цього ранку я отримав новина, що угода була досягнута шість годин тому, і наша команда готується (до відновлення евакуації, – Ред.)», – розповів ВВС голова благодійної організації Syrian Relief Мунір Хакимі.

Нагадаємо, спочатку планувалося евакуювати приблизно 1200 людей упродовж неділі, зокрема з сіл у районі Ідліб на північному заході Сирії, однак бойовики напали і спалили п’ять автобусів, що рухалися за цим маршрутом.

За повідомленнями спостерігачів, у неділю, 18 грудня, близько 350 людей змогли покинути райони, утримувані повстанцями, у східній частині сирійського міста Алеппо. Як повідомляють спостерігачі, евакуація відбулася попри обстріли автобусів, виділених для вивезення поранених і хворих.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: