У неділю близько 350 людей змогли покинути Алеппо

У неділю близько 350 людей змогли покинути Алеппо
Евакуація з Алеппо

Евакуація відбулася попри обстріли автобусів, виділених для вивезення поранених і хворих

У неділю, 18 грудня, близько 350 людей змогли покинути райони, утримувані повстанцями, у східній частині сирійського міста Алеппо. Як повідомляють спостерігачі, евакуація відбулася попри обстріли автобусів, виділених для вивезення поранених і хворих.

Як повідомила базована у Великобританії «Сирійська обсерваторія з прав людини», загалом евакуацію людей провели щонайменше за допомогою 5 автобусів, що прибули в контрольовані повстанцями райони за межами міста.

Спочатку планувалося евакуювати приблизно 1200 людей упродовж неділі, зокрема з сіл у районі Ідліб на північному заході Сирії, однак бойовики напали і спалили п’ять автобусів, що рухалися за цим маршрутом.

«Сирійська обсерваторія з прав людини» звинуватила у нападі бойовиків, пов’язаних з угрупованням «Аль-Каїда».

Рада Безпеки ООН в неділю також погодила запропонований Францією проект резолюції про евакуацію мирних жителів з Алеппо. Голосування про скерування спостерігачів ООН в Алеппо для нагляду за евакуацію із заблокованих районів має відбутися сьогодні. Посол США в ООН Саманта Пауер 18 грудня заявила, що текст резолюції передбачає забезпечення моніторингу ООН за ситуацією в Алеппо, отримання повного допуску представників Міжнародного комітету Червоного хреста

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: