В Амстердамі заборонили «пивні велосипеди» для групових прогулянок

В Амстердамі заборонили «пивні велосипеди» для групових прогулянок

У 2016 році кілька тисяч жителів Амстердама підписали петицію, закликавши владу міста заборонити рух пивних велосипедів містом

Влада Амстердама заборонила використання популярних у туристів «пивних велосипедів» - мобільних пабів для групових прогулянок містом - повідомляє ВВС.

«Пивні велосипеди» - це невеликі паби на колесах, забезпечені велосипедними сидіннями, розташованими навколо столу. Конструкція рухається за рахунок того, що пасажири крутять педалі. Такі велосипеди розраховані на 10 і більше осіб і користуються популярністю серед людей, які хочуть подивитися місто та водночас організувати застілля. Туристи можуть пересуватися уздовж знаменитих амстердамських каналів на такому велосипеді та пити пиво в компанії друзів.

Цей вид розваги заборонили через скарги місцевих жителів на шум і порушення громадського порядку. Амстердамці кажуть, що пивні велосипеди - одна з міських проблем, викликаних масовим туризмом.

У минулому році близько шести тис. жителів Амстердама підписали петицію, закликавши владу міста заборонити рух пивних велосипедів містом та назвавши таку розвагу жахливим явищем.

Мер Амстердама Еберхард ван дер Лан тоді погодився з авторами петиції та заборонив «пивні велосипеди», але чотири компанії, що здавали такі атракціони в оренду, спробували оскаржити рішення влади міста в суді. Суд призупинив дію заборони, визнавши недостатнім її обґрунтування. Проте 26 жовтня суд погодився з необхідністю заборонити «пивні велосипеди».

«Поєднання низки факторів - порушення правил дорожнього руху та антисоціальна поведінка - виправдовують заборону», - йдеться в рішенні суду.

Заборона «пивних велосипедів» вступила у дію першого листопада. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: