В Австрії сильні дощі залишили без світла тисячі будинків

В Австрії сильні дощі залишили без світла тисячі будинків

Зараз майже половину будинків з 10 тисяч уже під'єднали до лінії електропередач

Сильні дощі та потужний штормовий вітер завдали значної шкоди у багатьох регіонах Австрії, передусім у південних федеральних землях.

Як повідомляє «Укрінформ», у результаті негоди безліч вулиць заблоковані, тисячі будинків залишилися без світла.

Різкий штормовий вітер повалив дерева й завдав шкоди багатьом будівлям та об’єктам інфраструктури, через зливи річки – передусім Драва та Мура – вийшли з берегів. Найбільше постраждали регіони Каринтія, Східний Тіроль, також значної шкоди шторм завдав у землях Зальцбург та Штирія.

Зокрема, висока вода в Каринтії призвела до блокування вулиць та залишила 10 тис. будинків без електроенергії. В одному з сіл прорвало дамбу, мешканців 15 будинків довелося евакуювати. Станом на обід вівторка, ситуація дещо покращилася, майже половину будинків уже під'єднали до лінії електропередач.

Деякі залізничні перегони в регіоні Східного Тіроля були заблоковані через негоду.

У федеральній землі Зальцбург різкий штормовий вітер валив дерева, а також зривав дахи з будинків. «Дісталося» й фортеці Hohensalzburg, де шторм також зірвав частину даху.

У Штирії без електроенергії залишилися 6 тис. будинків через пошкодження поваленими деревами ліній електропередач. Така сама доля спіткала й мешканців близько 3 тис. будинків у південних районах землі Нижня Австрія.

Негода зачепила і сусідню Швейцарію, проте найсильніші дощі й штормовий вітер вдарили по іншій країні-сусідці Австрії – Італії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: