В БПП не бачать проблеми в тому, що рейтинг їх політичної сили падає

В БПП не бачать проблеми в тому, що рейтинг їх політичної сили падає

Герасимов зазначив, що БПП буде продовжувати багато працювати на благо виборців, щоб отримати їх повну підтримку.

Народний депутат від БПП, представник президента в парламенті Артур Герасимов в інтерв’ю «Главкому» розповів, що у проміжку між виборами важливий не рейтинг, а конкретні справи, які вирішують проблеми виборців, і результат роботи.

«Хочу нагадати, що на парламентських виборах-2014 вперше в історії Донецької області у Верховну Раду було обрано народного депутата від демократичного табору - Дмитра Лубенця (Блок Петра Порошенка, округ з центром у Волновасі). Все це дає підстави нам з упевненістю дивитися в майбутнє. Якщо раніше була тотальна монополія регіоналів у кожній райраді, то зараз присутність наших фракцій дійсно дозволяє забезпечувати демократичний контроль за прийняттям рішень. Наприклад, в Краматорську Володимир Ржавський - депутат попереднього складу міськради - був єдиним представником демократичних сил і вже тоді серйозно заважав регіоналам протягати злочинні рішення. А тепер у нас ціла фракція у цій міськраді.
Я можу сказати що для нас те, що Опоблок набрав значний відсоток голосів, це свого роду виклик. Ми будемо продовжувати багато працювати на благо виборців, щоб отримати їх повну підтримку. І це реально можливо. Наприклад, в Покровському (колишній Червоноармійський) районі Донецької області Блок Петра Порошенка на місцевих виборах посів перше місце, набравши 39%», - розповів Герасимов.

Він відзначив, що у проміжку між виборами важливий не рейтинг, а конкретні справи. 

«Хочу особливо відзначити один з напрямків нашої роботи в Донецькій області - це робота з молоддю та дітьми. Ми прекрасно знаємо, як активно там працює російська пропаганда, і який масований вплив вона має на місцеве населення. Люди дивляться російське телебачення, а також трансляції сепаратистських каналів з Донецька і Луганська. Тому переконати старше покоління місцевих жителів, віком старше 60 років, дуже складно. Тож своїми однодумцями ми бачимо саме молодь. Завдання - показувати правду, показувати переваги України. Ключовий момент - це культурний обмін і народна дипломатія. Ми намагаємося організувати постійні поїздки молоді та дітей з Донецької області в інші області України - Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську, Полтавську. Вони приїжджають, потрапляють в сім'ї своїх однолітків, їм показують і розповідають, як там живуть люди. І та увага і турбота, якими їх оточують, потім дають свої результати - вже ніяка пропаганда не спрацьовує. Ці діти своїми очима бачать, що на Західній Україні живуть нормальні люди, для яких Україна - єдина країна і їм не важливо, Донецьк це або Львів. Цим дітям набагато складніше, а часто вже неможливо, вкласти в голову абсолютно божевільні речі, якими годує людей на Донбасі російська пропаганда. Як наприклад, що на Західній Україні бандерівці їдять дітей», - пояснив депутат.

Герасимов зазначив, що  на початку у них були певні складнощі.

«Батьки підходили і запитували: «А чи все буде добре з моєю дитиною». Але тепер, можу сказати, що цієї проблеми немає. Нам довіряють і відпускають своїх дітей, не боячись, що щось трапиться. Люди вдячні за те, що у їхніх дітей з'являється можливість якийсь час просто побути в тиші, не чути постріли і вибухи. У всьому цьому є ще один важливий нюанс. Такі діти повертаються додому і стають провідниками української ідеї - починають розповідати про побачене своїм батькам, друзям, у соціальних мережах. Цікавий приклад: у 2015 році понад 500 дітей їздили на різдвяні канікули в Івано-Франківську область. За допомогою Міністерства інфраструктури ми організували цілий поїзд для цієї подорожі. Після повернення в Краматорськ, на пероні дітей зустрічають батьки, журналісти і хтось привітав їх вигуком «Слава Україні!». Всі діти в один голос відповіли – «Героям слава!», - розповів нардеп.

Він зазначив, що разом із народним депутатом Дмитром Лубинцем організував конкурс дитячих есе «Якби я був депутатом».

«Переможців ми привезли до Києва, провели екскурсію парламентом, Кабінетом міністрів і Адміністрацією президента. Ще одна програма зараз реалізовується за ініціативи Донецької обласної організації партії «Солідарність» - шефство областей України над районами Донецької області. Наприклад, Полтавська область взяла шефство над Мар'їнським районом. Голова Полтавської обласної ради Олександр Бєлєнький і заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий приїхали в Мар'їнку, поспілкувалися з місцевою владою та жителями і взяли шефство над районом на передовій. Це і культурний обмін, і наповнення бібліотек літературою, і допомога матеріально-технічного характеру. Наприклад, в школі №1 Мар'їнки були замінені вікна, розбиті в ході обстрілів», - зазначив Герасимов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: