В Хемніці затримали групу неонацистів

В Хемніці затримали групу неонацистів

За інформацією слідства, затримані є лідерами неонацистської спільноти Хемніца

В німецькому Хемніці затримали шістьох неонацистів, які планували напади на іноземців.

Про це повідомляє прокуратура ФРН.

Зазначається, що були затримані 28-річний Стен С., 20-річний Мартін Х., 30-річний Марсель В., 27-річний Свен В., 28-річний Харді Крістофер В. і 30-річний Том В. Всі вони - громадяни ФРН.

Затримання проводилося силами кримінальної поліції Саксонії і поліції Хемніца, де раніше відбулися заворушення через міграційну проблему.

У прокуратурі зазначили, що затримані разом з громадянином ФРН 31-річним Крістіаном К. «організували праве терористичне об'єднання «Революція Хемніц», в якому, за винятком Харді Крістофера В., брали участь».

За інформацією слідства, затримані є лідерами неонацистської спільноти Хемніца. Угруповання вони організували до 11 вересня.

«Їх метою повинні були бути насильницькі і збройні напади на іноземців та на політичних інакодумців», - заявили в прокуратурі ФРН.

Нагадаємо, 27 серпня у східнонімецькому місті Хемніц відбулися зіткнення ультраправих демонстрантів з протестувальниками лівих сил після того, як громадянин Сирії та громадянин Іраку були заарештовані за нанесення смертельних ножових поранень 35-річному німцеві, що спровокувало демонстрації, в ході яких мігранти зазнавали переслідувань та нападів.

Меркель назвала «жахливим інцидентом» загибель чоловіка у місті Хемніц, але заявила, що жорсткі протести є неприйнятними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: