В Ічні залишаються без газу понад тисяча абонентів

В Ічні залишаються без газу понад тисяча абонентів
Ічня на Чернігівщині
Фото з відкритих джерел

Протягом доби повністю відновлено газопостачання трьох населених пунктів

У місті Ічня Чернігівської області, де сталася пожежа на арсеналі, залишаються без газопостачання 1027 абонентів. Про це станом на 7.30 ранку повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«Залишаються відключеними від газопостачання 1 тис. 027 абонентів у м. Ічня. Протягом доби повністю відновлено газопостачання 3 населених пунктів (с. Гмирянка, с. Максимівка, с. Гужівка), для чого було залучено 73 чоловіки та 13 одиниць техніки від структурних підрозділів ПАТ "Чернігівгаз», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим зазначається, що системи життєзабезпечення (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі.

ДСНС повідомляє, що з початку виникнення надзвичайної ситуації місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт, з якого вже виділено: шиферу - 2,7 тис. листів., скла - 104 листи, плівки - 1,3 тис. кв. м, цвяхів - 220 кг, цегли - 2 тис. шт.

У резерві залишається: шиферу - 1,3 тис. листів, плівки - 100 кв. м, цементу - 7300 кг, брусу дерев'яного - 36 куб. м, фарби - 5500 кг, руберойду - 3360 кг, цвяхів - 120 кг).

Робочими групами проводилися комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об'єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (обстежено 89,4%). Зруйнованими визнано 4 будинки в с. Августівка, пошкодженими - 112 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах.

У 3-х медичних закладах м. Прилуки, м. Ічня та смт Парафіївка залишається 85 осіб (з них 11 дітей) евакуйованих громадян.

Організовано видачу гуманітарної допомоги населенню, зокрема зосереджено 42 тони продуктів харчування, одягу - 8 тон, побутової хімії - 800 кг, засобів особистої гігієни - 500 кг.

14 жовтня повідомлялося, що сапери очистили від вибухівки 21 населений пункт біля арсеналу в Ічні.

Раніше ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: