Сапери очистили від вибухівки 21 населений пункт біля арсеналу в Ічні

Сапери очистили від вибухівки 21 населений пункт біля арсеналу в Ічні

Робочі групи продовжують комісійні обстеження житлових будинків

Після пожежі й вибухів, що сталися попередніми днями на складі боєприпасів біля міста Ічні, Державна служба з надзвичайних ситуацій станом на 14-у годину перевірила й очистила від вибухонебезпечних предметів 21 населений пункт.

Про це повідомила прес-служба ДСНС.

Ідеться про саме місто Ічню і села Заудайку, Малу Дівицю, Обичів, Бурімку, Безбородьків, Шиловичі, Монастирище, Вільшану, Коломійцево, Полову, Колісники, Лісові Сорочинці, Стрільники, Левки, Городню, Тарасівку, Гмирянку, Коршаки, Лучківку, Червоне.

Крім того, робочі групи продовжують комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення, і на час звіту було обстежено 3529 об’єктів із 9713 (36,3%), мовиться в повідомленні.

Також тривають роботи для підключення до газопостачання майже 4 тисяч абонентів в Ічні і 7 селах, які досі лишаються без газу.

Раніше ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на терито.рії 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: