В Італії виявили велику партію трамадолу для ІДІЛ вартістю €50 мільйонів

В Італії виявили велику партію трамадолу для ІДІЛ вартістю €50 мільйонів

Наркотики прямували через італійський порт з Індії до Лівії

Правоохоронці виявили загалом понад 24 мільйони таблеток трамадолу

В порту міста Джоя-Тауро на півдні Італії правоохоронці виявили таблетки синтетичного наркотику трамадол, вартість яких оцінюють у €50 мільйонів.

Наркотики прямували через порт з Індії до Лівії як контрабанда для бойовиків терористичного угрупування «Ісламська держава», повідомляє DW з посиланням на фінансову поліцію регіону Калабрія. 

Правоохоронці виявили загалом понад 24 мільйони таблеток трамадолу, вартість кожної з яких на чорному ринку Північної Африки оцінюється у €2.

«Згідно з інформацією, поширеною міжнародними слідчими джерелами, трафік трамадолу здійснюється безпосередньо ІДІЛ для фінансування терористичних заходів, запланованих та проведених у всьому світі», - йдеться у заяві суду міста Реджо-ді-Калабрія.

У ній також зазначається, що частина коштів, отриманих від продажу наркотику, мала би піти на «підтримку терористичних груп та екстремістів у Лівії, Сирії та Іраку».

Трамадол використовується передусім на Близькому Сході та в Північній Африці  як знеболювальний засіб. Крім того, за словами поліції, цей засіб, відомий як «наркотик бойовика», бійці ІДІЛ вживають для знеболення і підвищення фізичної витривалості.

Напередодні сирійська урядова армія та її союзники відвоювали в бойовиків терористичного угрупування  «Ісламська держава» місто Дейр-ез-Зор.

У п’ятницю, 3 листопада, авіація США вперше атакувала «Ісламську державу» у Сомалі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: