В РФ визнали, що не можуть швидко відмовитися від долара

В РФ визнали, що не можуть швидко відмовитися від долара

Жодна інша валюта світу немає такої розгалуженої мережі кореспондентських рахунків

Очільник департаменту із контролю за зовнішніми обмеженнями Мінфіну РФ Дмитро Тимофєєв визнав, що відмова від долара в міжнародних розрахунках буде дуже довгим процесом. Про це пише видання РБК.

Домінуюча роль валюти США в цьому питанні, за словами Тимофєєва, визначена тим, що в кожній країні світу розвинена гарна мережа кореспондентських рахунків в доларах, підключення до якої дає можливість торгувати із усім світом. При цьому ні в юаня, ні в рубля і навіть в євро такої системи немає. Самим комерційним структурам невигідно переходити на розрахунки в інших валютах, а тому уряди РФ, КНР і ЄС мають сприяти цьому процесу. Окремо Дмитро Тимофєєв нагадав, що на сьогодні конвертація валют в основному іде через долар.

РФ вже почала переходити на інші валюти в торгівлі із КНР. Доходи в доларах від експорту до КНР за перший квартал 2019 року склали 45,7%. Хоча доля долара в розрахунках по двосторонній торгівлі загалом за цей період часу складає 56%. В торгівлі РФ із КНР зростає значення євро. 75% російського експорту до Індії в першому кварталі 2019 року оплачувалося в рублях. Відповідний показник в 2018 році складав 21,3%. Проте, для закупівлі рублів індуси все одно скоріше за все використовують долари.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: