В Україні можуть повернути обов’язковий техогляд

В Україні можуть повернути обов’язковий техогляд

Щорічні техогляди автомобілів скасували ще сім років тому

В Україні можуть відновити обов'язкові регулярні техогляди транспортних засобів з січня 2022 року. Законопроект з такими нормами опублікований на сайті Міністерства транспорту та інфраструктури, пишуть «Комментарии».

Після обговорення проект узгодять з Кабміном і внесуть до парламенту. У Мінінфраструктури пояснюють необхідність законопроекту «перевіркою авто на придатність до експлуатації», а також приведенням українського законодавства до європейських норм.

Перевірити машину можна буде у «пунктах перевірки» на будь-якому СТО. Перевірятимуть, зокрема, систему гальмування і керування, зовнішні світлові прилади, шини і колеса, затемненість скла, стан газобалонного обладнання, а також інших частин автомобіля, що безпосередньо стосуються безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища. Після технічного огляду власнику машини видаватимуть спеціальний талон з електронним чіпом, де буде дата проведення ТО та інформація про придатність транспортного засобу до експлуатації. 

«Фахівці, які будуть займатися ТО повинні будуть регулярно платити МВС за доступ до Реєстру», - йдеться в законопроекті Мінінфраструктури.

Штраф за експлуатацію автомобіля без талона техогляду складатиме до 1700 гривень. А якщо водія з таким порушенням зловлять вдруге, то позбавлять прав строком від трьох до шести місяців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: