Пожежа у Кемерові: затримали гендиректора компанії-власника ТРЦ

Пожежа у Кемерові: затримали гендиректора компанії-власника ТРЦ

Юлія Богданова, за даними слідчих, «неодноразово отримувала повідомлення про недоліки пожежної безпеки у будівлі»

У Росії затримали генерального директора «кемеровського кондитерського комбінату» — підприємства, якому належала будівля згорілого торгового центру «Зимня вишня».

Про це повідомляє Слідчий комітет Росії.

Затримана у справі про масштабну пожежу в ТРЦ Юлія Богданова, за даними слідчих, «неодноразово отримувала повідомлення про недоліки пожежної безпеки у будівлі».

У будинку Богданової провели обшуки.

Їй пред’являть звинувачення за статтею 219 Кримінального кодексу РФ — «порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило смерть двох та більше осіб».

Нагадаємо, 28 березня повідомлялося, що Слідчий комітет порушив кримінальну справу стосовно громадянина України Микити Кувікова, відомого в мережі як Євген Вольнов. 

Пізніше стало відомо, що українського пранкера вже оголосили в міжнародний розшук.

Офіційна російська влада повідомляє про 64 загиблих, але цифри не сходяться.

Тим часом, в оперативному штабі на місці події в Кемерові повідомили, що кількість жертв збільшилась до 76. З них більшість – діти. За офіційною інформацією, зниклими безвісти вважаються 64 людини. Але родичі жертв пожежі заявили, що вони мають інформацію про 85 людей, які ймовірно зникли безвісти.  Та відзначають, що жертв набагато більше.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли моторошні деталі про пожежу у торговому центрі Кемерова. Пізніше повідомлялося, що ініціативна група громадян у місті Кемерово (Росія) не знайшла тіла дітей у морзі судмедекспертизи міста, які загинули у пожежі.

Також, родичі загиблих у пожежі визнали свій зв`язок з терористами на Донбасі.

У російському МНС підтвердили, що з родичів жертв пожежі у місті Кемерово беруть підписку про нерозголошення.

Як відомо, велика пожежа та обвал покрівлі у торговому центрі в Кемерові сталися у неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що вогнище спалаху в торговому центрі було в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. 

За попередньою інформацією, основна версія смертельної пожежі в Кемерові - несправна електропроводка.

Пожежу вдалося локалізувати на площі 1,6 тис. квадратних метрів. На площі 1,2 тис. квадратних метрів обвалилася покрівля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: