Трагедія в Кемерові. Російська влада робить винним громадянина України

Трагедія в Кемерові. Російська влада робить винним громадянина України
Євген Вольнов

Пранкер подзвонив у морг Кемерово та спитав, чи є у них місця для 300 трупів

Слідчий комітет порушив кримінальну справу стосовно громадянина України Микити Кувікова, відомого в мережі як Євген Вольнов. Про це повідомляє прес-служба СК Росії.

Як повідомляється, справа розслідується за статтею 282 КК Росії («збудження ненависті або ворожнечі»).

За даними слідства, український пранкер поширював недостовірні відомості про кількість загиблих під час пожежі в Кемерово, «вводячи в оману родичів загиблих і постраждалих, таким чином намагаючись дестабілізувати ситуацію».

«Слідство має намір клопотати перед судом про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді арешту заочно. Найближчим часом він буде оголошений в розшук», - йдеться у повідомленні.

Раніше, у слідчому комітеті Росії заявляли, що український пранкер Євген Вольнов розповсюджував інформацію про 300 загиблих під час пожежі у Кемерово.

У свою чергу, Вольнов заявив, що він взяв цифру 300 з урахуванням аналізу кількості місць в кінозалах.

Офіційна російська влада повідомляє про 64 загиблих, але цифри не сходяться.

Тим часом, в оперативному штабі на місці події в Кемерові повідомили, що кількість жертв збільшилась до 76. З них більшість – діти. Але родичі жертв пожежі заявили, що вони мають інформацію про 85 людей, які ймовірно зникли безвісти.  Та відзначають, що жертв набагато більше.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли моторошні деталі про пожежу у торговому центрі Кемерово. Пізніше повідомлялося, що ініціативна група громадян у Кемерово (Росія) не знайшла тіла дітей у морзі судмедекспертизи міста, які загинули у пожежі.

Також, родичі загиблих у пожежі визнали свій зв`язок з терористами на Донбасі.

У російському МНС підтвердили, що з родичів жертв пожежі у Кемерово беруть підписку про нерозголошення.

Як відомо, велика пожежа та обвал покрівлі у торговому центрі в Кемерово сталися у неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що вогнище спалаху в торговому центрі було в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. 

За попередньою інформацією, основна версія смертельної пожежі в Кемерово - несправна електропроводка.

Пожежу вдалося локалізувати на площі 1,6 тис. квадратних метрів. На площі 1,2 тис. квадратних метрів обвалилася покрівля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: