В Україні знову змінили правила: дітей у машинах перевозитимуть по-новому

В Україні знову змінили правила: дітей у машинах перевозитимуть по-новому

У Правилах з'явилися нові пункти, що стосуються дітей до 3-х років, і тих, хто старший

Український уряд на засіданні в середу, 24 лютого, вніс зміни до Правил дорожнього руху в пунктах, що стосуються перевезення дітей в автомобілях.

Про це нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко повідомляє у своєму Telegram-каналі.

Тепер у легкових авто треба обов'язково мати спеціальні утримуючі системи, якщо планується перевозити дитину, зріст якої менш як 145 см.

Ці системи повинні використовуватися в транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки або системами з'єднання дитячої утримуючої системи, передбаченими їх конструкцією, і відповідати вимогам чинних правил і нормативів.

У разі перевезення дітей до 3-х років на передньому місці допускається встановлення дитячих утримуючих систем, які монтують проти напрямку руху з обов'язковим відключенням фронтальної подушки безпеки цього місця для сидіння (за її наявності).

При цьому окремо підкреслюється, що характеристики дитячої утримуючої системи повинні відповідати масі і зросту дитини, яка в ній перевозиться, а діти повинні перебувати в автокріслах чи бустерах пристебнутими.

Нещодавно Верховна Рада України прирівняла цифрові водійські права в додатку «Дія» до паперових. Відповідна норма є в прийнятих сьогодні змінах до закону про дорожній рух. Тепер водій може пред'являти поліції електронне посвідчення водія.

Нагадаємо, що 16 лютого Верховна Рада значно збільшила штрафи для водіїв і пішоходів.

Мінімальний штраф підвищується до 510 гривень. Таке покарання передбачено за:

  • непристебнутий ремінь;
  • відсутність шолома в мотоцикліста;
  • неосвітлений номерний знак;
  • розмову телефоном за кермом без гарнітури;
  • порушення правил проїзду перехресть, зупинок, проїзд на заборонний сигнал світлофора, правил обгону.

За втечу з місця ДТП штраф зросте з 255 до 3,4 тисячі гривень. Таке ж покарання буде за перевищення швидкості в населених пунктах більш ніж на 50 км/год.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: