В Ужгороді хвора коронавірусом народила здорову дитину

В Ужгороді хвора коронавірусом народила здорову дитину

Передавання вірусу може передаватися від матері до новонародженого безпосередньо після пологів

У пологовому захворіли 11 медиків

В Ужгородському пологовому перебували дві вагітні жінки, у яких діагностували Covid-19. Одна з них народила здорову дитину. Про це повідомив директор пологового будинку Олег Онопко.

«Вони були у задовільному стані. Одну вагітну через добу після госпіталізації перевели в інфекційну лікарню, звідки її виписали за місцем проживання, позаяк була здоровою. Вона успішно народила. Друга вагітна народжувала у нас. Дитина здорова», - розповів він ЗМІ

За його словами, загалом у пологовому захворіли 11 медиків, але жоден з них не контактував із пацієнтами з Covid-19, які були у медзакладі.

Як повідомлялося,  у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова інфікована коронавірусом жінка народила здорову дитину. Жінку доставили в лікарню з позитивним ПЛР-тестом коронавірусної інфекції.

На коронавірус також захворіла вагітна жінка в Ірпені. 20 березня їй зробили експрес-тест в 4-й амбулаторії Ірпеня, він виявився негативним. Результат мазка на ПЛР-аналіз, який надійшов 24 березня, підтвердив інфікування коронавірусом. Жінку тимчасово помістили ізольовано в пологовий у Ворзелі. Потім жінку перевезли з пологового у Ворзелі в Білу Церкву, де вона народила здорову дитину.

Раніше у МОЗ заявили, що вагітні жінки не схильні до зараження коронавірусом більше, ніж інші категорії населення. Зазначається, що у групі ризику лише вагітні із супутніми патологіями: цукровим діабетом, онкологічними недугами, хронічними захворюваннями легень та ін.

Передавання вірусу, швидше за все, відбувається від матері до новонародженого безпосередньо після пологів.

Нагадаємо, що станом на 9:00 8 травня в Україні 14195 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадки. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

Хворобу підтверджено у 977 дітей та 2 758 медиків. Усього в Україні досліджено 159 155 зразків методом ПЛР.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: