Вірус і півтораметрова поліцейська палка: високі медичні технології у Чечні (відео)

Вірус і півтораметрова поліцейська палка: високі медичні технології у Чечні (відео)
З 28 березня місцева влада Чечні посилила карантинні заходи, обмеживши рух через адмінкордони, жителям республіки заборонено залишати будинки без поважної причини

Чеченські правоохоронці жорстоко били палицями затриманих за відсутність масок і рукавичок

У Чечні поліцейські, озброєні довгими (не менше метра, мабуть, для дотримання «соціального дистанціювання») поліпропіленовими трубами, стали після оголошення карантину повально зупиняти й затримувати жителів за появу на вулиці без «крайньої необхідності» (покупка продуктів або ліків в найближчих магазині чи аптеці). Про це повідомляє російське опозиційне видання «Новая газета».

Видання розповідає, як правоохоронці жорстоко карали (били палицями) затриманих за відсутність масок і рукавичок.

Порушників доставляли в відділи поліції, де люди годинами сиділи, як оселедці в бочках.

Потім їх виводили на вулицю, будували в шеренгу, і вже тоді роздавали дефіцитні в Чечні маски (з республіканських аптек маски зникли ще в кінці лютого) й закликали під камери до «високої громадянської самосвідомості».

Зазначимо, що Чечня через поширення коронавирусу з 5 квітня повністю закриває в'їзд і виїзд, оголосив глава республіки Рамзан Кадиров.

За останніми даними, у Чечні зафіксовано 10 випадків зараження коронавирусною інфекцією. З 28 березня місцева влада посилила карантинні заходи, обмеживши рух через адміністративні кордони Чечні. Жителям республіки заборонено залишати будинки без поважної причини.

У середу стало відомо, що в республіці померла перша пацієнтка з коронавірусом. Зазначалося, що 82-річна росіянка приїхала з Москви.

Станом на 1 квітня, у Росії зареєстровано 2 777 хворих у 75 регіонах. За останню добу було зафіксовано 440 нових випадків зараження, а також сім випадків смерті. Як уточнили в оперативному штабі, всього в РФ зафіксовано 24 летальних випадки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: