Вчені попередили: карантин через Covid-19 може знадобитися до 2022 року

Вчені попередили: карантин через Covid-19 може знадобитися до 2022 року
Карантин не зупинить пандемію: вчені дали невтішні прогнози розвитку Covid-19

Спалахи коронавірусу можуть тривати до 2024 року

Одноразовий карантин не зупинить поширення коронавірусної інфекції у світі, а соціальна дистанція буде потрібна включно до 2022 року, аби запобігти перенаповненню лікарень.

Про це йдеться у результатах дослідження групи гарвардських науковців, передає Science alert.

Дослідження траєкторії поширення вірусу розпочалися, коли кількість інфікувань цією недугою у США досягнув піку і продовжилися на тлі розмов про послаблення карантину урядами.

Щоб побороти епідемію Sars-Cov-1, знадобилися тимчасові обмеження. Тепер же новий вірус Sars-Cov-2, можливо, буде мати сезонний характер як грип.

Згідно з даними комп’ютерного моделювання, вірус може стати сезонним з вищим зараженням у холодні місяці. Але багато залишається невідомими, зокрема – імунітет, надбаний вже вилікуваними пацієнтами.

Поки соціальну дистанцію вчені розглядають як вихід для запобігання поширення коронавірусу через відсутність ліків. Продовження й інтенсивність карантину можуть послабитися у разі винайдення вакцини.

Проте, у випадку відсутності лікування, дистанціювання громадян дало б час медикам впоратися з наступним спалахом пандемії. Водночас автори дослідження зауважують, що соціальна дистанція «без перепочинку» може зашкодити демографії.

Науковці визнали, що основним недоліком їхньої моделі є фактичне незнання імунітету раніше інфікованої людини і як довго він захищатиме такого пацієнта. За найоптимістичнішим сценарієм, такий імунітет буде захищати людину до року.

Вчені підкреслюють, що для успіху періодичних карантинних заходів також важливо розширення медичних потужностей. При цьому навіть якщо Covid-19 буде переможений, інфекційне спостереження все ще знадобиться, так як спалахи можливі до 2024 року. На даний момент невідомо, чи формується від хвороби тривалий імунітет.

Загалом кількість випадків зараження коронавірусом у світі перевищила 2 млн, від інфекції померли понад 126 тисяч осіб. 

Як повідомлялось, у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що регулярне носіння захисних масок або інших засобів захисту обличчя незабаром стане новою нормою життя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: