На Херсонщині ізолювали село, в якому зафіксували спалах коронавірусу

На Херсонщині ізолювали село, в якому зафіксували спалах коронавірусу
На Херсонщині ізолювали село, в якому зафіксували спалах коронавірусу
Фото: khoda.gov.ua

В селі Ліві Солонці були перекриті всі польові дороги

У селі Ліві Солонці Херсонської області, в якому було зафіксовано спалах коронавірусу, обмежили пересування, щоб не допустити поширення хвороби.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської ОДА.

Заступник голови Херсонської облдержадміністрації Вадим Чабан заявив, що в середу, 15 квітня з 06.00 до 08.00 в населеному пункті були перекриті всі польові дороги. Залишили тільки один виїзд на автодорогу Р-57, де встановлено карантинний пост. Патрульна поліція та рятувальники проводять температурний скринінг всім, хто заїжджає в Ліві Солонці.

Крім того, в селі рятувальники вже почали санітарну обробку вулиць та громадських місць.

Також фахівці взяли проби на коронавірус у осіб, які контактували з хворими.

«В залежності від того, як швидко ми зможемо реагувати на перебіг захворювання – відправляти на самоізоляцію людей або госпіталізувати, – так швидко ми і зможемо зняти додаткові обмеження у селі. Відкрити населений пункт ми плануємо лише після того, як буде отримана вся інформація стосовно коронавірусу у Лівих Солонцях», - сказав Чабан.

У вівторок, 14 квітня у селі Ліві Солонці було виявлено сім нових лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Це дві сім'ї - з п'яти і двох чоловік. Всі вони раніше контактували з хворими Covid-19.

Станом на 9 ранку 15 квітня в Україні лабораторно підтвердили коронавірус у 392 людей, що є антирекордом за весь час пандемії в Україні. 

Отже, коронавірус в Україні вже виявлено у 3764 людей. На сьогоднішній день від коронавірусу вже померли 108 українців, 143 пацієнти одужали. 

Загалом кількість випадків зараження коронавірусом у світі перевищила 2 млн, від інфекції померли понад 126 тисяч осіб. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: