Віце-прем'єр Климпуш-Цинцадзе розказала міністру зі Швеції, що безвіз – це питання довіри

Віце-прем'єр Климпуш-Цинцадзе розказала міністру зі Швеції, що безвіз – це питання довіри
Зустріч Іванни Климпуш-Цинцадзе із Маргот Вальстрьом

Іванна Климпуш-Цинцадзе провела зустріч із міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом. Головними темами зустрічі стали ратифікація Нідерландами Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, програма Східного партнерства і Стамбульська конвенція про боротьбу з насильством над жінками та домашнім насильством. Про це повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

Вона наголосила на важливості остаточної ратифікації Угоди про асоціацію, оскільки вона є необхідною для продовження успішних перетворень в Україні. Обговорюючи питання надання Україні безвізового режиму з ЄС, вона зазначила, що це питання довіри в діалозі між Україною та ЄС. 

Міністр закордонних справ Швеції також порушила питання Східного партнерства та необхідність перезавантаження цих відносин.

«Наразі фокус змістився на південь, зокрема через проблеми з міграцією. Але Східне партнерство є важливим елементом політики сусідства ЄС, і Україна може стати лідером та сильним партнером у цьому напрямку, оскільки готова брати на себе відповідальність, навіть незважаючи на війну та інші проблеми», – зазначила Маргот Вальстрьом, високо оцінивши успіхи України та наголосивши на необхідності розширення співпраці в регіоні. 

Ще однією важливою темою розмови стала ратифікація Верховною Радою Стамбульської конвенції.

«Нашими головними проблемами є недостатня поінформованість населення з цього питання та необхідність більше співпрацювати з парламентом», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. На її думку, в цьому питанні важливим є досвід Швеції. 

Маргот Вальстрьом у свою чергу запропонувала допомогу з обміну таким досвідом. Окремо співрозмовниці обговорили реформи в Україні та можливість використання Україною швецького досвіду співпраці з НАТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до Києва з офіційним візитом прибула міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: