Аби упередити російську агресію, Швеція розконсервує зброю часів холодної війни, - ЗМІ

Аби упередити російську агресію, Швеція розконсервує зброю часів холодної війни, - ЗМІ

Шведські військові розпочали будівництво укріплень на Готланді, який займає ключову оборонну позицію в Балтійському морі.

Аби упередити російську агресію, Швеція повертає до строю законсервовані ракетні установки часів холодної війни. Таким чином скандинавська країна захищатиме своє узбережжя Балтійського моря.

Про це повідомляє The Times.

Традиційно нейтральна країна, яка не є членом НАТО, надсилає свої системи сухопутного базування Kustrobotbatteri 90 до колишньої фортеці на сотрові Готланд.

Пускові системи, побудовані у 1987 році, були розроблені для системи анти-корабельного ракетного комплексу, але лише чотири батареї були взяті на озброєння до 2000 року, коли Швеція прибрала свою берегову артилерію.

Після погіршення стосунків між Заходом і Росією, яке почалося з анексії Криму, шведські військові розпочали будівництво укріплень на Готланді, який займає ключову оборонну позицію в Балтійському морі. Ракетні батареї змонтують на вантажівках.

«Ми проаналізували, де ми могли б використовувати щось з того, що може запускати ракети. Ряд вантажівок ще залишився. Ми взяли компоненти з існуючих ракетних кораблів, які мали ті самі ракетні системи», — сказав контр-адмірал Томас Енгваль в інтерв'ю виданню.

Балтійський регіон став передовою лінією у новій холодній війні, в якій російська військова авіація, флот і підводні човни роблять численні вторгнення на пространства інших країн.

«Це рішення є національним. Також воно є внеском Швеції до міжнародної системи захисту в Балтійському регіоні після анексії Криму Росією та її вторгнення в Україну. Якщо ви згрупуєте разом ці типи систем на Готланді, ти можеш контролювати величезну територію в центрі Балтики», — сказав аналітик служби безпеки шведського оборонного агентства Майк Віннерстіг.

Віннерстіг також зазначив, що військова активність країни розпочалася одразу, як НАТО відіслало свої сили до Польщі та прибалтійські країни — Литву, Латвію та Естонію.

«Я не думаю, що Швеція є першочерговою мішенню Росії. Але ми все ще можемо бути втягнуті в будь-який конфлікт у балтійському регіоні Євросоюзу», — підкреслив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: