Відомий освітятин б’є на сполох: У нас наступає полонізації української освіти

Відомий освітятин б’є на сполох: У нас наступає полонізації української освіти

Ігор Лікарчук вважає, що Україна не повинна копіювати польську систему освіти

Колишній керівник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук в інтерв’ю «Главкому» заявив, що сьогодні в країні відбуваються такі процеси, як «полонізація освіти».

«За радянських часів у нас відбулося зросійщення української освіти. Тобто, українська освіта була побудована за російськими зразками.  Наразі в нас наступає період полонізації української освіти», - зазначив він.

Лікарчук пояснив, що сьогодні наша система освіти занадто багато намагається позичити із сусідньої Польщі, але не обов’язково цей досвід буде корисним.

«Ми дуже багато намагаємося запозичити зразків із польської системи освіти, яка, можливо, гарна для Польщі. Але яку аж ніяк не можна зарахувати до найкращих у світі. Не здатні побудувати власну українську систему? Упевнений, що здатні. Будівничі потрібні», - вважає Лікарчук.

Нагадаємо, минулого тижня Печерський суд обрав для Ігоря Лікарчука запобіжний захід - місяць домашнього арешту. Цей захід діятиме до кінця терміну досудового розслідування, яке закінчується 28 липня. Проти колишнього керівника Центра оцінювання якості освіти висунули обвинувачення за низкою статей Кримінального кодексу, включно зі створенням злочинного угруповання, втручанням в результати ЗНО, привласненням бюджетних коштів.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: