Відомий український письменник отримав медаль імені Ґете

Відомий український письменник отримав медаль імені Ґете

Цьогорічне нагородження було присвячене темі «Міграція культур — культури міграції»

Український письменник Юрій Андрухович отримав медаль Ґете за активну роль у поширенні німецької мови за межами німецькомовного світу та сприяння міжнародному культурному обміну, передає DW.

Цьогорічне нагородження було присвячене темі «Міграція культур — культури міграції», яка є особливо актуальної для Німеччини на тлі великої кількості біженців і мігрантів, зокрема із Сирії, де триває війна.

Окрім Андруховича, нагороди під час церемонії нагородження у місті Веймарі також отримали відомий нігерійський фотограф Акінбоде Акінбії та директор Національного музею Грузії Давид Лордкіпанідзе.

Представляючи цьогорічних лауреатів, президент Ґете-Інституту Клаус-Дітер Леманн назвав їх «визначними особистостями та невтомними міжкультурними медіаторами».

«Усі троє лауреатів відкрито і рішуче виступають за культурний обмін з Німеччиною, усі вони є центральними голосами у культурному діалозі у своїх батьківщинах. Усі троє знають зі свого особистого досвіду про виклики, які ставить перед людьми міграція, та як з ними справлятись. Для нас вони є вірними друзями, розумними співрозмовниками, критичними радниками та важливими супутниками і провідниками роботи Ґете-Інституту за кордоном», — наголосив Леманн.

Український поет, прозаїк, перекладач, есеїст Андрухович є послідовним прихильником європейської інтеграції України. Серед іншого, він відомий тим, що перекладає українською твори німецькомовних письменників, зокрема, він переклав поезію Райнера Марії Рільке, а також сучасну німецькомовну поезію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: