Вісім країн ЄС просять захистити людей у сирійській провінції Ідліб

Вісім країн ЄС просять захистити людей у сирійській провінції Ідліб
Наслідки бойових дій в провінції Ідліб

Більше 3 млн осіб перебувають під загрозою гуманітарної катастрофи

Вісім країн ЄС закликали Іран і РФ підтримувати попередньо досягнуту домовленість по перемир’я щодо сирійської провінції Ідліб. Про це повідомляє видання EU Observer.  

Дана провінція є останньою в Сирії, які контролюють повстанці. Окрім того ці 8 країн закликали Тегеран і Москву уникнути воєнної ескалації на північному-заході Сирії для попередження катастрофічних гуманітарних наслідків для цивільного населення. Мова йде про більше 3 млн осіб.

Очікується, що режим Башара Асада при підтримці РФ і Ірану почне наступ в найближчому майбутньому для захоплення провінції Ідліб.  Відповідна заява була підписала Великою Британією, Францією, Швецією, Польщею, Нідерландами, ФРН, Бельгією і Італією. Ці країни або на сьогодні входять до складу Ради Безпеки ООН, або в скорому часі мають зайняти місця непостійних членів. 

Нагадаємо, що у США є докази, що Дамаск знову готується застосувати хімічну зброю.

Нагадаємо, Радбез ООН у п’ятницю збере засідання через бомбардування Ідлібу.

Раніше російські військові літаки відновили повітряні удари по останній утримуваній повстанцями провінції Ідліб після 22-денної перерви.

Також 5 вересня повідомлялося, що війська Асада обстріляли провінцію Ідліб.

США застерігали від будь-якого застосування у Ідлібі хімічної або біологічної зброї і пообіцяли «рішучу відповідь» у разі атаки в Ідлібі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: