Всі медичні заклади Києва перейшли на посилений режим через хресний хід

Всі медичні заклади Києва перейшли на посилений режим через хресний хід

На Володимирській гірці і в Лаврі працюватимуть оперативні медичні штаби

27 та 28 липня на Володимирській гірці і в Лаврі працюватимуть оперативні медичні штаби і автомобілі швидкої допомоги. Водночас, усі медичні заклади Києва функціонуватимуть у посиленому режимі. Про це у коментарі УНН розповіла народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.
«Розгорнуті два оперативні майданчики, власне, медичні намети, ДСНС. Один із них розгорнутий над Українським домом, тобто на Володимирській гірці, напроти костелу. Розгорнуто сортувальний майданчик і медпункт. На самій гірці стоятимуть дві машини «швидкої», які будуть працювати як опорні медпункти. Евакуація, при потребі, буде через низ - через Андріївський узвіз. Там же будуть знаходитися і бригади швидкої медичної допомоги. Дві наступні доби там безперервно чергуватимуть фахівці. Тобто, медичний намет і сортувальний майданчик працюватимуть на випадок якоїсь небезпеки. Інша локація - це Києво-Печерська лавра. На території Лаври, всередині, працює одна машина як опорний медичний пункт і дві ззовні - це біля музею Гончара, на Цитадельній вулиці. Ці всі точки будуть стояти постійно, інші машини для транспортування хворих будуть при потребі викликатися черговими», - розповіла вона.
Богомолець також відзначила, що з точки зору шляхів евакуації обидві локації є вкрай небезпечними. Саме тому за можливості варто обмежити безперервне скупчення великої кількості людей, вважає вона.
«Хочу зазначити, що обидві локації - що Володимирська гірка, що Києво-Печерська Лавра - надзвичайно небезпечні щодо можливості евакуації людей. З точки зору шляхів евакуації просто гірших місць, мабуть, в Києві тяжко знайти, тому що дуже тісні шляхи, по яких і машинам складно - туди може під’їхати будь-яка, і вибратися звідти складно. І, власне, доступ медиків до території є дуже обмежений і ускладнений», — наголосила Богомолець.
Також вона відзначила, що 27 та 28 липня всі медичні заклади Києва працювати в посиленому режимі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: