Яценюк розповів в суді про Януковича, який допомагав росіянам посилювати контроль над Україною

Яценюк розповів в суді про Януковича, який допомагав росіянам посилювати контроль над Україною
Арсеній Яценюк в суді

Яценюк зазначив, що в більшості випадків угоди стосувалися співробітництва між Україною та Росією у сфері газу, атомної енергетики та у сфері безпеки

Віктор Янукович, перебуваючи на посаді президента, підписав понад 50 угод, які допомагали Росії посилювати вплив на Україну.

Про це заявив під час допиту в Оболонському суді Києва лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

«З 2010 по 2014 рік більше 50 двосторонніх документів було підписано між Україною і Російською Федерацією. Як правило, ці документи були спрямовані на те, щоб Росія мала якомога більший економічний і безпековий вплив на українську державу», - сказав Яценюк.

Яценюк зазначив, що в більшості випадків угоди стосувалися співробітництва між Україною та Росією у сфері газу, атомної енергетики та у сфері безпеки.

Політик наголосив, що за часів президентства Януковича спецслужби Росії розгорнули високу активність в Україні, проникаючи до лав українських силових відомств. Зокрема, керівниками СБУ та Міноборони за часів Януковича були саме громадяни Росії.

Крім того, Яценюк висловив думку, що ухвалення Харківських угод між Україною та Росією про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року створило умови для російського вторгнення в 2014 році, оскільки було своєрідною легітимізацією перебування російських військ у Криму.

Нагадаємо, 11 грудня Арсеній Яценюк прийшов на допит до Оболонського райсуду Києва давати свідчення в справі державної зради екс-президента України Віктора Януковича.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: