Сьогодні суд у справі Януковича хоче допитати Яценюка і Авакова

Сьогодні суд у справі Януковича хоче допитати Яценюка і Авакова
Прокуратура обвинувачує екс-президента Віктора Януковича у державній зраді

В Оболонському суді сьогодні посилено заходи безпеки

У понеділок, 11 грудня, під час засідання в Оболонському райсуді Києва з розгляду кримінального провадження за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді будуть допитані перші свідки.

Їх викликали на 14:00 і на 16:00.

Як повідомив Цензор.Нет співробітник суду, викликано лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. «Але хто саме буде, подивимося», - додав він.

Адвокат підсудного Андрій Ляшенко не став журналістам називати прізвища, хоча прокурори повинні були заздалегідь повідомити про особи свідків.

«Подивимося», - сказав він.

У суді сьогодні посилено заходи безпеки - на вході відвідувачів перевіряють співробітники поліції, а в одного із співробітників прокуратури навіть забрали канцелярський ніж. 

Як повідомлялося, прокуратура просила суд викликати в якості свідків президента Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, посла України в Польщі Андрія Дещицю, спікера Верховної Ради Андрія Парубія, Арсенія Яценюка на допит у справі Януковича.

Нагадаємо, 4 грудня Оболонський районний суд Києва продовжив засідання з розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Януковича у державній зраді.

Раніше адвокат Януковича Віталій Сердюк приніс до Печерського райсуду Києва на розгляд справи Майдану бруківку, бейсбольні бити і пляшки з нібито «коктейлями Молотова».

Як відомо, 26 жовтня суд надав нового державного адвоката Ігоря Ляшенка екс-президенту Віктору Януковичу, обвинуваченому у державній зраді.

У процесі про держзраду Янукович звинувачується в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (мова йде про спільництво як одну з категорій співучасника злочину), ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) Кримінального кодексу України


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: